Pon-Pet: 09:00 - 20:00

Sub: 10:00 - 14:00

Montekatini

Montekatini 2024 letovanje

LETOVANJE MONTECATINI TOSKANA 2024

Odmor u Montecatini Termama sa kupanjem na toskanskoj  i etrurskoj  obali
Toskana sa posetom Viareggu, Lucci, Marina di Bibboni , Bolgheriju, Livornu, Cinque terre i Firenci
8 dana / 5 noćenja autobusom

 

Letovanje u Toskani
Letovanje u Toskani je nešto što domaći turisti nemaju prilike često da iskuse. Obično odu do Firence ili Pize, a nisu ni svesni koliko je more blizu. Ako tome dodamo da se u Toskanu ide i leti kada je čitava italijanska provincija dobro zagazila u visoke temperature, onda vam je jasno da bi, posle šetnje srednjovekovnim ulicama i slikanja uz viđenije znamenitosti – dobro došao i poneki dan na plaži.

MORE I PLAŽE
Toskanska obala proteže se duž Tirenskog mora. To je zapravo deo Mediterana koji zapljuskuje zapadne obale Italije. Dugačka je čitavih 230 kilometara i ima raznolike plaže, od onih uređenih uz skupe radnje i restorane, do „divljih“, gde ćete možda naći kutak samo za sebe.
Gledano od severa ka jugu, obala je podeljena na nekoliko oblasti, među kojima su Versilia, Livorno, ostrvo Elba i Marema (ili Groseto). Kako idete južnije, tako će more biti čistije i sve je više mesta gde letuju sami Italijani.

Zašto da posetite Livorno
Sigurno ste čuli za luku Livorno u Italiji. Ali jeste li znali da su je osnovali baš Medičijevi i da je nekada bio poznat kao „idealan“ grad?
Naime, postojao je Livorno i pre Firence i tamošnje porodice bankara, ali je bio neugledno ribarsko naselje, puno močvara i malarije gde su se slali zatvorenici. Kozimo I je u drugoj polovini 16. veka to rešio da promeni i došao na ideju „savršenog grada“. Roba je bila oslobođena poreza, a osuđenicima su opraštane blaže kazne. Svi su bili dobrodošli.
Tako su pristigli trgovci sa svih strana sveta – Jermeni, Nemci, Grci, Englezi, Jevreji, Sirijci, u grad koji je bio slobodan i kosmopolitski, otvoren za sve vere i nacije. I Livorno je do 1868. cvetao, a tada je pripojen Kraljevini Italiji.

LIVORNO ITALIJA
Treba napomenuti da je Livorno danas treća po veličini luka u Italiji i da je poznata stanica za velike kruzere. Ima dugu tradiciju u brodogradnji. Na mestu starog brodogradilišta osnovanog još 1865. godine, danas se grade mega-jahte. U ovom gradu se nalazi i velika rafinerija nafte italijanske kompanije Eni i izrađuju auto-delovi.
Livorno je samo 15 kilometara udaljen od mesta gde se reka Arno uliva u more. Odavde je i najlakše prebaciti se do ostrva Sardinije ili francuske Korzike.

Luka Italija: Stari grad-država
Luka Italija je grad o kojem se malo zna i nezasluženo se preskače kada se govori o istoriji ovog dela Evrope. Da li znate, na primer, da je centar bio iste strukture i u prvom veku naše ere ili da je vekovima bio nezavisna država koja je parirala Firenci i sarađivala sa Mlecima?
Bogato kulturno-istorijsko nasleđe ostalo je velikim delom sačuvano i danas, tako da posetioci mogu da osete atmosferu nekadašnjeg grada koji je takođe iznedrio i neke od najvećih italijanskih kompozitora.

Znamenitosti Firence
Ovo je grad u koji obavezno treba da se ode bar jednom u životu, a znamenitosti Firence će vas odvesti vekovima u prošlost. Kad samo pomislite da su ovde još u osmom veku pre nove ere živeli Etrurci, da grad i danas nosi ime koje su mu dali stari Rimljani, a da su pojedinim centralnim ulicama kojima danas šetate, jednom prolazili Mikelanđelo i Da Vinči, biće vam jasno gde se nalazite.
Poznata kao grad bankara zbog Medičijevih koji su ovde stolovali vekovima, i danas ćete čuti priče o tome kako je u Firenci sticanje kapitala jedna od najvažnijih stvari u životu. Čak se i u fontanu ubacuju kovanice - ne za sreću ili da biste se u grad ponovo vratili, već da vidite da li ćete naredne godine dobro zaraditi.

ZNAMENITOSTI FIRENCE
Iz grada ne možete da odete bez fotografija Duoma, odnosno Katedrale Santa Maria del Fiore. Gradnja ovog prepoznatljivog zdanja počela je 1296. godine, a osam vekova kasnije jedno je od najposećenijih znamenitosti Firence. Unesko je na listu kulturne baštine stavio ne samo katedralu i poznati Đotov toranj, već i čitav trg na kome se nalaze, takozvani Piazza del Duomo.
U vreme kad je bila izgrađena, kupola katedrale je bila najveća na svetu. I danas je najveća, ali među kupolama napravljenim od cigle.
Obratite pažnju na fasadu i brojne ukrase i stubove od mermera. Materijal je iz istog kamenoloma odakle je i Mikelanđelo nabavljao mermer za svoje skulpture. Možete da se popnete i na vrh Đotove kule, odakle se pruža lep pogled ne samo na trg, već i na čitavu Firencu.

Cinque Terre putovanje
Jedna od najpopularnijih destinacija u Italiji svakako je oblast poznata kao Cinque Terre. Zbog čuvenih raznobojnih kuća koje su nanizane na liticama malih morskih uvala, ovde se godišnje sjati čak 2,5 miliona turista iz celog sveta.
Cinque Terre na italijanskom znači „pet zemalja“ a odnosi se na pet gradića koji se nižu obalom italijanske provincije Ligurije, koja se južnije graniči sa Toskanom. To su Riomađore, Manarola, Kornilija, Vernaca i Monteroso. Cinque Terre je uređen kao nacionalni park, a Unesco ga je 1997. proglasio za kulturnu baštinu.

PUTOVANJE U CINQUE TERRE
Baš zbog blizine Toskani, u ove gradove je moguće otići u okviru naše ture obilaska pomenute italijanske provincije. Putovanje u Cinque Terre će biti još prijatnije ako kroz živopisne gradiće odete sa našim vodičem, koji će sve da vam objasni. Onda ne morate da brinete kako da se prebacite od jednog do drugog grada, niti ćete sami da jurite poznate vidikovce.
Oblast Cinque Terre je zatvorena za drumski saobraćaj, pa je meštanima čak zabranjeno da koriste automobile. Doduše, uz onoliko stapenika i uskih prolaza između roze, žutih i narandžastih kuća, auto vam ne bi mnogo ni bio od koristi. Ovde se ide peške, vozom ili brodićem.
Turisti do šezedesetih godina 20. veka nisu ni znali za putovanje u Cinque Terre, iako je Riomađore privlačio pažnju radoznalaca sa slika lokalnog umetnika Telemaka Sinjorinija iz 19. veka. Stanovništvo se uglavnom bavilo poljoprivredom. Danas u svih pet mesta živi tek oko 4.000 stanovnika i maltene svi imaju neke veze sa turizmom. A kako i ne bi, ako se zna da su Cinque Terre veći deo godine pune posetilaca.

 

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana 5 noćenja sa doručkom u Montecatini termama i autobuski prevoz

SAJAMSKE CENE VAŽE ZA UPLATE DO 15.03.2024.  

Termini putovanja Cena aranžmana Sajamska cena
22.06.2024. - 29.06.2024.   268 228 
13.07.2024. - 20.07.2024. 298 258
27.07.2024. - 03.08.2024. 298 258
10.08.2024. - 17.08.2024. 298 258
24.08. 2024. - 31.08.2024. 288 248
07.09.2024. -14.09.2024. 278 238
19.09.2024. - 26.09.2024. 268 228

plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

NAČIN PLAĆANJA:

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka putovanja
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina, (isti uslovi kao gotovina). Za korisnike kreditnih kartica NLB Komercijalne banke mogućnost plaćanja na 6 rata bez kamate.
- Preko računa: uz profakturu izdatu od strane TA ETA TOURS-a.
- Odloženo plaćanje na rate: 50% prilikom rezervacija, ostatak (50%) na rate čekovima gradjana do 20.11.2024. - rate dospevaju 20. - og u mesecu

Popusti za decu:
Dete do 4 godine uz dve punoplatežne osobe GRATIS smeštaj, plaća autobuski prevoz 50eur
Drugo dete do 5 godina popust 30% na cenu aranžmana

CENA ARANŽMANA OBUHVATA :
- Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima, dvd, audio oprema) prema programu putovanja
- Smeštaj na bazi 5 noćenja u Montekatiniju sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluga predstavnika agencije / vodiča
- Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

- Turistička gradska taksa ( plaća se na licu mesta na recepciji hotela u Montekatiniju, hotel 3* 1 eur / po osobi, po noćenju - u trenutku objavljivanja programa ). Ukazujemo da odluku o plaćanju i visini obavezne gradske komunalne takse donosi svaka opština pojedinačno, te su ove odluke promenljive , te molimo putnike da to imaju u vidu.
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 85 eur - na upit
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

- Fakultativne izlete - cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama

- Viareggio i Lucca - 25 € / deca do 12. god - 15 €
- Marina di Bibbona i Bolgheri - 35€ / deca do 12. god - 25 €
- Cinque terre - 45 € / deca do 12. god - 25 € ( uključen prevoz i vozna karta )
- Livorno i plaža Tirreno - 25 € / deca do 12. god - 15 €
- Firenca - 30 € / deca do 12. god - 15 € (u cenu izleta uključen prevoz do Firence i usluga lokalnog vodiča )

CENA PAKETA IZLETA 150 € / deca do 12. god - 85 €

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN - BEOGRAD - (Letovanje Montecatini Toskana 2024) 
Polazak iz Beograda sa parkinga Sava centra (savska strana) u 16:30 h, sastanak u 16:00 h . Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN - MONTECATINI TERME

(Letovanje Montecatini Toskana 2024) - Dolazak u Montecatini Terme, poznatu italijansku  banju koja se nalazi u srcu Toskane. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. U poslepodnevnim časovima obilazak Montekatinija sa vodičem radi informisanja i lakšeg snalaženja za vreme boravka . Šetnja glavnom ulicom Corso Mateotti u kojoj se nalaze prodavnice, picerije, barovi i restorani i  ujedno naša preporuka da  baš ovde popijete makIjato i probate italijanske paste. Noćenje.

3. DAN MONTECATINI TERME - MARINA DI BIBBONA - BOLGHERI - MONTECATINI TERME

Doručak.  Slobodno vreme ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta u Marina di Bibbona. Poznato letovalište na Etrurskoj obali u blizini Livorna koje nudi  plaže od sitnog peska, peščanih dina i borovih šuma. U prvom delu našeg izleta imaćete mogućnost da se kupate na prelepim plažama, a u poslepodnevnim časovima nastavljamo vožnju duž čuvene avenije čempresa duge 5 km koja nas vodi do  šarmantnog  маlog  seoceta  Bоlgeheri gde ćete imati prilike da uživate u predivnom pogledu ka moru ali i šetnji malim kaldrmisanim uličicama sa puno vinoteka. Imaćete priliku da kupite čuvena toskanska vina koja se proizvode ovde. Među najpoznatijim vinima je Tenuta San Guido. Slobodno vreme do povratka za Montekatini.  Noćenje.

4. DAN  MONTECATINI TERME - VIAREGGIO - LUCCA - MONTECATINI TERME

(Letovanje Montecatini Toskana 2024) - Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost celodnevnog fakultativnog izleta u Viareggio, jedno od najlepših letovališta Toskanske rivijere. Talasi sa Ligurijskog mora sa jedne strane i  beli mermerni vrhovi Massa Carrare sa druge strane su opravdali nadimak Biser Ligurijskog mora. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje na predivnim peščanim  plažama uz preporuku za dobre restorane i lokalne kafiće  koje je i Giacomo Puccini posećivao. Nakon uživanja na plažama  odlazak u jedan od najlepših gradova regije Toskane, Luku. Pešački obilazak: trgovi Napoleone, Amfiteatro i San Mikele, rodna kuća Đakoma Pučinija... Slobodno vreme. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

5. DAN  MONTECATINI TERME - CINQUE TERRE - MONTECATINI TERME

Doručak. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Cinque Terre, Nacionalni park, u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske  iz 13. veka, u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve  San Lorenzo iz 14. veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Polazak za  Montekatini  u predvečernjim časovima.  Noćenje.

6. DAN  MONTECATINI TERME - LIVORNO - PLAŽA TIRRENO - MONTECATINI TERME  

Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativne posete Livornu, gradu koga s razlogom zovu toskanska Venecija. Kanali poput malih ulica kojim svakodnevno putuju mali brodovi čine Livorno gradom kanala Toskane. Razgledanje grada:  Stara tvrđava - ovaj utvrđeni kompleks bio je delo Antonija de Sangallha u šesnaestom veku i izgrađen je na tvrđavi koja je postojala još od srednjeg veka, Katedrala ili Duomo Livornoga iz 16. veka,  Nova Venecija - jedina gradska četvrt koja je nakon Drugog svetskog rata u velikoj meri sačuvala arhitektonska dela i istorijske spomenike, kao što su palate i crkve. Ideja stvaranja ovog  proizlazi iz potrebe da se stvori komercijalno područje povezano preko kanala s lukom, stvarajući urbano jezgro. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak izleta do plaže Tirreno, slobodno vreme za kupanje i sunčanje. Povratak u Montekatini u predvečernjim časovima. Noćenje.

7. DAN  MONTECATINI TERME - FIRENZA

Doručak . Napuštanje hotelskih soba. Pakovanje prtljaga u autobus. Fakultativni  obilazak grada renesanse - Firence. Jedan od najposećenijih gradova sveta, koji u svoje zlatno doba ulazi zahvaljujući uzdizanju moćne bankarske porodice Mediči. Iz tog razloga Firenca danas uz Rim čuva najveće umetničko blago sveta. Po dolasku u Firencu razgledanje grada sa stručnim lokalnim vodičem. Obilazak: Piazza Santa Maria Novela, Piazza della Signoria, katedrala Santa Maria del Fiore, krstionik i Đotov zvonik, Danteova rodna kuća, Ponte Vechio, Palazzo Uffici… Slobodno vreme do polaska za Srbiju.

8. DAN  BEOGRAD 

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

OPIS SMEŠTAJA

Putnici će biti smešteni u navedenim ili sličnim hotelima na osnovu raspoloživosti. Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja. Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta www.etaturs.rs.

Hotel Byron 3* byronmct.it Smešten u centru mesta Montekatini Terme (Montecatini Terme) na samo 400 metara od termalnog spa centra, hotel Byron nudi klimatizovane sobe. Na raspolaganju je restoran i besplatan WiFi u lobiju. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Butterfly 3* butterflymct.it Smešten u Montekatini Termama (Montecatini Terme) na samo 500 metara od termalnog spa centra. Hotel sadrži 1/2 i 1/3 sobe sa kupatilom, wi fi, bar, baštu, terasu.  Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Nuovo Savi 3* hotelnuovosavi.com Smešten je na glavnoj ulici za trgovinu Corso Giacomo Matteotti u banji Montekatini. Poseduje otvoreni bazen, restoran. Sobe su 1/2 i 1/3 i predstavljaju miks klasičnog i modernog uređenja sa sopstvenim kupatilom i fenom za kosu i toaletnim priborom. Pojedine sobe imaju balkon. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Park Moderno 3* hotelparkmoderno se nalazi u srcu Montekatini Terme, na samom gradskom šetalištu i preko puta prelepog parka. Čuvena termalna banja je smeštena u blizini objekta. Sve sobe su ½ I 1/3 I sadrže drvene podove, klima-uređaj i besplatan bežični internet. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.


Hotel Mirò 3* hotelmiro se nalazi na centralnoj lokaciji u mestu Montekatini Terme, na 2 minuta hoda od termalnih kupatila. U ponudi ima klimatizovane 1/2 I 1/3 sobe. Sobe sadrže TV, sef, mini-bar i potpuno opremljeno kupatilo. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.


Hotel Miramonti 3* hotelmiramonti se nalazi na samo 400 metara od Železničke stanice Montekatini Terme i nudi besplatan parking. Svaka soba je klimatizovana i obuhvata sopstveni balkon. Sobe su svetle i moderne i imaju bele popločane podove i drveni nameštaj. Uključuju TV sa internacionalnim satelitskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Piccadilly 3* www.piccadillyhotel Smešten u centru mesta Montecatini Terme Ovaj hotel ima 2 lifta, veliku trpezariju, TV salu i dnevni boravak gde gosti mogu da se opuste. Sve sobe su klimatizovane i opremljene TV-om sa ravnim ekranom i satelitskim kanalima, a uključuju i sopstveno kupatilo sa tušem i fenom za kosu.Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Cavallotti & Giotto 3*  hotelcavallotti&giotto se nalazi na manje od 10 min hoda od autobuske stanice. Sobe su 1/2 i 1/3. Uključuju TV, mini bar, klima uređaj i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Prati 3* hotelprati.it se nalazi na 10 minuta hoda od centra Montekatini Terme. Ovaj objekat sa 3 zvezdice nudi bar. Sobe u hotelu Prati, kojim upravlja porodica, sadrže moderan nameštaj i klima-uređaj. Smeštajne jedinice uključuju TV i kupatilo sa toaletnim priborom. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

Hotel Reale 3* hotel-reale.it Smešten u centru mesta Montekatini Terme, nalazi se na 500 metara od Glavne železničke stanice u Montekatiniju. U ponudi ima klimatizovane 1/2  I 1/3 sobe. Sobe sadrže TV i potpuno opremljeno kupatilo. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.

NAPOMENE

• NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja , uzimajući u obzir starija lica , porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće.
• Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina + širina + visina ne prelazi 158cm. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
• Cene fakultativnih izleta su podlložne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino - partnera, organizator izleta tj. Ino - partner zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, te se organizator ne može smatrati odgovornim za fakultativne izlete. Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta ( ino-partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplaćenih sredstava.
• Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
• Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...)
• Putnici koji imaju za cilj putovanja i posetu pojedinim institucujama, savetujemo da se putem internet informišu o radnom vremenu istih kao i o tome da li je potrebna rezervacija termina za posetu.
• Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene sadržaja programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta, radovi na putu….
• Za sve ove slučajeve, ukoliko na strani putnika dođe do bilo kakve štete i/ili nepredviđenih troškova usled nepoštovanja navedenih uputstava i napomena, organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i/ili dodatnih troškova snosi putnik.
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Od momenta prijavljivanja, stvaraju se administrativni troškovi organizatora putovanja. Agencija travel zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
• Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja na punoletno lice –pratioca.
• Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
• Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže novčana sredstva (kartice , gotovina…), kao i međunarodno zdravstveno osiguranje.
• Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
• U slučaju uvođenja viza za državljane Republike Srbije, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vreme potrebnu dokumentaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obavešteni.
• Proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa.
• Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Za državljane Srbije ne postoji vizni režim za navedene zemlje u program.
• U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
• Agencija ne snosi odgovornost za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem, validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.

Aranžman je rađen na bazi minimum 65 prijavljenih putnika.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Eta tours, licenca OTP 119 /2021
Big Star Travel je ovlašćeni posrednik.

Pogledajte i ostale ponude iz ove kategorije

Image

Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!

Za sve detalje koji nisu navedeni, ili za destinacije koje nisu predstavljene, molimo Vas da nas pozovete na naše telefone, kontaktirate mail-om ili nas lično posetite. Cene i uslovi putovanja dati na ovoj internet prezentaciji su podložni promenama i greškama i ne obavezuju turističku agenciju BIG STAR TRAVEL. Molimo Vas da sve informacije proverite u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

Radno Vreme

Ponedeljak - Petak

09:00 - 20:00

Subotom

10:00 - 14:00

Nedeljom i praznicima ne radimo

× Progressive Web App | Add to Homescreen

To install this Web App in your iPhone/iPad press icon. Progressive Web App | Share Button And then Add to Home Screen.

× Instalirajte Aplikaciju
Mobile Phone
Offline - No Internet Connection