Obaveštenja / Last minute
LETOVANJE GRČKA 2018 - FIRST MINUTE PONUDA LETO 2018 - VELIKI IZBOR HOTELA I VILA U GRČKOJ PO NAJPOVOLJNIJOJ CENI ZA LETOVANJE 2018.
   |   

BANJE SRBIJE

VRNJAČKA BANJA, SOKOBANJA, NIŠKA BANJA...
vrnjacka banja

CENOVNIK U PRIPREMI  CENOVNIK U PRIPREMI vrnjacka banja - vila danica

Vrnjačka Banja je najveće i najpoznatije banjsko lečilište u Srbiji i tradicionalno vrlo privlacan turistički centar za odmor i rekreaciju. Banja se nalazi u centralnoj Srbiji, oko 200 km južno od Beograda. Klima je umereno kontinentalna. Uticaj obližnjih planina daje mikro klimi Vrnjačke Banje poseban karakter i čini je veoma prijatnom. Leta su umereno topla sa svežim jutrima i vecerima, a zime su snegovite i bez oštrih mrazeva. Srednja godišnja temperatura je 10,5°C, a srednja letnja 20°C. Vrnjačka Banja ima veoma dugu lečilišnu tradiciju. Na Vrnjačkom toplom mineralnom izvoru u vremenu od II do IV veka Rimljani su izgradili svoje lečilište i oporavilište AQUAE ORCINAE.

niska banja

CENOVNIK U PRIPREMI

Niska Banja je udaljena 9 km od Niša i 220km od Beograda i nalazi se na jugoistoku Srbije. Niska Banja je najstarija banja u Evropi. Banja je bila poznata iz vremena starih Rimljana, koji u 2. veku, kaptiraju glavno vrelo i grade kupatilo sa dva bazena od šarolikog mermera. U vreme vladavine cara Konstantina i njegovih naslednika, u naselju Medijani postoji kupatilo u koje je doticala blagotvorna banjska voda. Godine 1521. Niška Banja je odmorište cara Sulejmana i njegove vojske prilikom osvajanja Beograda. U doba turske vladavine u banji su napravljena odvojena kupatila za muškarce i žene, kao i nekoliko objekata za smeštaj bolesnika. Osnovna delatnost u Niškoj Banji je “ ZDRAVSTVENI TURIZAM“ i po tome smo prvi u Srbiji. Privatni smeštaj u Niškoj Banji je podjenako kvalitetno razvijen kao i hotelski smeštaj. Osim privatnog smeštaja, i pored hotela u Niškoj Banji postoje i stacionari za lečenje i postoperativni postupak i rehabilitaciju.

Soko banja

Sokobanja se nalazi u jugoistočnoj Srbiji, u kotlini izmedju planine Rtanj (1560m) i Ozrena (1117m) nadmorske visine, na 220km od Beograda i 60km od Niša. Auto-putem je povezana preko Aleksinca sa svim većim gradovima u Srbiji.U blizini Sokobanje se nalaze i nekoliko srednjevekovnih gradova - Bovan, Sokograd i Vrmdža. U Sokobanji se organizuju značajne kulturne manifestacije: "Prva harmonika Srbije ", umetničke kolonije "Sokograd", "Banjsko kulturno leto", "Zlatne ruke" i dr...Sokobanja ima lepo uredjene parkove, u samom centru tursko kupatilo Amam i Milošev konak. Mnoštvo izletišta od kojih su najlepša i najposećenija: Lepterija, Sokograd, Pećina, Očno, Kalinovica, Barudžije, Ozren, Seselačka pećina, izvor reke Moravice, Vrmdžansko jezeri, Vrmdžanski grad, Grudonjske vodenice, Bovansko jezero..

Za cene i detaljne informacije o smeštaju u banjama Srbije obratite se direktno u agenciji
"Big Star" ili na telefone 018/252-484 i 515-047