Ohrid jesen 2020

2 noćenja, autobuski prevoz iz Niša

Ohrid je veličanstven grad predivnog jugozapadnog dela Makedonije i vodeći letnji turistički centar zemlje, za koji kažu da je duša Balkana i svakako kolevka slovenske pismenosti. Grad Ohrid je smešten na obali Ohridskog jezera, udaljen oko 170 km od Skopja, glavnog grada Makedonije. Zahvaljujući svojim izvanrednim prirodnim lepotama, bogatom istorijskom i kulturnom nasleđu, Ohrid je od 1979. godine deo UNESCO svetskog kulturnog nasleđa. Ohridsko jezero zauzima živopisno područje od oko 350 km2 i poznato je po svojoj kristalno čistoj vodi, koja je providna do dubine od 22 metra, dok je ukupna dubina Ohridskog jezera 286 metara. Besprekorno bistra i čista voda Ohridskog jezera, uz spokojnu tišinu planinskog okruženja izuzetne lepote privlače posetioce od praistorijskog vremena.

ohrid putovanje

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan: NIŠ – LESKOVAC – OHRID

Polazak iz Niša sa parkinga ispred hipermarketa Tempo u 22:00h, iz Leskovca sa parkinga železničke stanice u 23:00h. Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora grupe i regulisanja graničnih formalnosti…

2. dan: OHRID

Dolazak u Ohrid u prepodnevnim časovima. Smeštaj u odabrani hotel/vilu. Nakon kraće pauze sledi razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča – nezaobilazne stanice u gradu jesu Samuilova tvrđava iz X veka, Antički teatar star oko 2000 godina kao i mnogobrojne vekovima stare crkve poput Svetog Kanea (smeštena na uzdignutom rtu iznad samog srca grada), Bogorodice Perivlepte, Svete Sofije, manastira Sveti Kliment i Sveti Pantelejmon. Povratak u hotel/vilu. Slobodno veče. Noćenje.

3. dan: OHRID – SV. NAUM – OHRID

Fakultativno – izlet do manastirskog kompleksa Sv. Naum koji se nalazi na teritoriji nacionalnog parka Galičica. Nakon posete manastiru sledi razgledanje Muzeja na vodi – rekonstruisanog praistorijskog naseljea okruženog zidinama nekadašnjeg rimskog utvrđenja. Povratak u Ohrid. Slobodno vreme ili fakultativno svečana večera u restoranu uz muziku. Noćenje.

4. dan: OHRID – SKOPLJE – LESKOVAC

Kraće slobodno vreme za uživanje i šetnju kraj jezera. Polazak ka Skoplju. Dolazak u Skoplje u popodnevnim časovima. Po dolasku sledi razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča – tvrđava Skopsko kale, najmarkantniji simbol grada, izgrađena tokom vladavine cara Justinijana u 6. Veku, Stara čaršija, Kameni most –jedinstvena spojnica tradicionalnog i modernog Skoplja, crkva Sv. Spasa, Daut Pašin amam – danas Nacionalna galerija umetnosti, Arheološki muzej… Slobodno vreme. Polazak ka Srbiji. Kraća usputna zadržavanja radi odmora grupe. Dolazak u Leskovac i Niš u večernjim časovima.

CENOVNIK U PRIPREMI 

demo

Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!


Za sve detalje koji nisu navedeni, ili za destinacije koje nisu predstavljene, molimo Vas da nas pozovete na naše telefone, kontaktirate mail-om ili nas lično posetite. Cene i uslovi putovanja dati na ovoj internet prezentaciji su podložni promenama i greškama i ne obavezuju turističku agenciju BIG STAR TRAVEL. Molimo Vas da sve informacije proverite u agenciji prilikom rezervacije putovanja.

 

Radno vreme

Ponedeljak - Petak
10:00 do 18:00
Subotom
10:00 do 14:00

Nedeljom i praznicima ne radimo

Email obaveštenja

Prijavite se na našu mailing listu i dobijajte najnovija obaveštenja u vezi aranžmana.

Please wait