Obaveštenja / Last minute
Obaveštenje: Od ponedeljka 21.08.2017. agencija će zbog godišnjih odmora raditi skraćeno i to radnim danima u terminu od 10-18h, a subotom od 10-14h.
   |   

ETNO SELO SRNA

STARA PLANINA

Etno Selo Srna

Etno selo “SRNA” je simbol Etno turizma. Nalazi se nadomak Knjaževca, među planinskim masivima Stare planine, tačnije kraj mesta Kalna u selu Inovo.

Nastalo iz želje domaćinstva Prokopović,  etno selo “SRNA” svojim kako domaćim tako i stranim turistima želi da predstavi način života u mnogim srpskim selima.

Svojim posetiocima nudi svež planinski vazduh, duge šetnje kroz netaknutu prirodu, mir u zamenu za buku gradova, cvrkut ptica, čiste izvore, lov, ribolov, biciklizam, planinarenje, skijanje, trim stazu, kupanje u reci kao i raskošnu domaću trpezu i svega onog što je modernom čoveku potrebno da bi pobegao od svakodnevnice i odmorio.

Na samom ulazu u etno selo “SRNA” nalazi se most pod kojim protiče reka Timok dajući bajkoviti izgled ovom domaćinstvu. Idući nailazimo na šetačku kamenu stazu koja povezuje u samom čelu prelepi prostrani Hotel sa kog se pruža pogled na celokupno gazdinstvo sa tri Brvnare sa strane, Restoran gde će Vas dočekati ljubazno osoblje, Letnjikovac i Zoo vrt za sve ljubitelje životinja. Ispred hotela, gostima se nudi mogućnost uživanja u Caffe baru sa bazenom, i prostranu baštu sa klupicama za odmor i uživanje. Enterijer je prilagođen nekadašnjem, a opet savremenom stilu života.

Etno selo “SRNA” udaljeno je oko 70 km od Niša, 100 km od Zaječara i 50 km od Knjaževca ili Pirota, a od Beograda oko 330 km.

Na samom ulazu gazdinstva Prokopović dominira prelepi restoran domaće Etno kuhinje. Restoran je izgrađen od kamena i drveta. Izuzetno prijatan ambijent sa etno - detaljima koji ukusom i nenametljivošću daju specifičan duh ovom restoranu. Vrhunska usluga i vrlo prijatno osoblje učiniće vaše posebne trenutke nezaboravnim, da li došli na višednevni odmor ili pak svratili na porodičnu večeru ili poslovni ručak.

Čuvajući tradicionalne vrednosti domaće kuhinje, imaćete jedinstvenu priliku da probate stare srpske specijalitete, jela sa roštilja, peèenja, sveže umešene domaæe pogaèe, domaæa rakija, domaæi ajvar, domaæi sir i kajmak, pršuta. Ne zaboravite, domaćini će sve učiniti za Vas kako biste se osećali ugodno i lepo.